Kwaliteit, service en vakmanschap
  038 4651240
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 12:30
13:30 - 18:00
zaterdag
09:00 - 16:00

 

Waarom Fietsen van Freek?

  • Kwaliteit staat voorop
  • Goed advies
  • Ouderwetse service 
  • Moderne werkplaats
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Over Freek


In de zomervakantie van 1999 zei mijn moeder tegen mij: 'Freek, jij bent best handig, ga eens bij de fietsenmaker vragen of je er deze zomervakantie kan werken!' Aangezien ik 14 was en op geen enkel advies van mijn ouders zat te wachten duurde het een paar dagen voordat ik bij de lokale fietsenmaker binnen stapte. Ik kon de volgende dag beginnen.

In de 8 jaar daarna werkte ik alle vrije uren en dagen naast mijn school en studie bij de fietsenmaker. In 2008 ben ik aan de Universiteit van Karlstad (Zweden) afgestudeerd in Human Resource Management. Het fietsenvak was altijd mijn 'bijbaan' en in 2008 was het tijd voor mijn eerste 'echte' baan. Ik heb onder meer als vertegenwoordiger software verkocht, als project manager gewerkt en meer dan 2 jaar als intercedent voor Randstad Uitzendbureau gewerkt. 

Ik kon nooit echt afscheid nemen van de fietsenbranche en bleef in mijn vrije tijd diverse fietsenmakers in de omgeving helpen. Nog belangrijker was dat ik steeds minder plezier had in 'kantoorwerk'. Iedere week 30 tot 40 uur naar een beeldscherm kijken, 80 telefoontjes per dag, geen frisse lucht, grote organisaties waar ik het gevoel had in een keurslijf gedrukt te worden, etc.

Op 18 maart 2013 had ik er genoeg van, ik heb ontslag genomen van mijn (vaste) baan en ben mijn eigen bedrijf gestart, via mijn netwerk in de tweewieler branche verhuurde ik mijzelf als freelancer aan diverse fietsenzaken. Dit is voor mij een leerzame periode geweest, bij al mijn klanten zag ik dingen die ik juist wel of juist niet in mijn eigen zaak wilde hebben. 

In 2016 kreeg ik de kans om de zaak van Herman Koetsier over te nemen, en te doen wat ik het liefste doe, met veel werkplezier kwalitatief goede fietsen verkopen met uitstekende service!

Welkom bij Fietsen van Freek!

Onze merken

Gazelle
<p>Gazelle is een merk waar wij al jarenlang mee werken. Degelijke, betrouwbare fietsen, en een breed assortiment, van kinderfiets tot elektrische fiets en hybridefiets. De reden dat we deze fietsen nog steeds verkopen is omdat we hier goede ervaringen mee hebben, en qua design geeft Gazelle al jarenlang de toon aan in Nederland.</p>

Gazelle is een merk waar wij al jarenlang mee werken. Degelijke, betrouwbare fietsen, en een breed assortiment, van kinderfiets tot elektrische fiets en hybridefiets. De reden dat we deze fietsen nog steeds verkopen is omdat we hier goede ervaringen mee hebben, en qua design geeft Gazelle al jarenlang de toon aan in Nederland.

Union
<p>Omdat we ze al meer dan honderd jaar maken. Sinds 1904, om precies te zijn. Ons eerste rijwiel, gemaakt door de drie gebroeders Van den Berg, was meteen raak. Er was &eacute;&eacute;n probleem. Back in the days kon lang niet iedereen fietsen. Dus kwamen de slimme rakkers op een idee: fietsles geven. En zo geschiedde.</p>

Omdat we ze al meer dan honderd jaar maken. Sinds 1904, om precies te zijn. Ons eerste rijwiel, gemaakt door de drie gebroeders Van den Berg, was meteen raak. Er was één probleem. Back in the days kon lang niet iedereen fietsen. Dus kwamen de slimme rakkers op een idee: fietsles geven. En zo geschiedde.

Trek
<p>Bij&nbsp;Trek&nbsp;bikes laten we ons leiden door het avontuur en onze geschiedenis, putten we inspiratie uit de samenleving en genieten we van het rijden in de wijde wereld.&nbsp;Werelds beste fietsen komen enkel van &#39;s werelds beste fietsenfabrikant. Elke Trek wordt gebouwd om de kwaliteit van jouw rit te verbeteren, en elk model wordt ondersteund door onze traditie van prestaties, duurzaamheid en precisieproductie.</p>

Bij Trek bikes laten we ons leiden door het avontuur en onze geschiedenis, putten we inspiratie uit de samenleving en genieten we van het rijden in de wijde wereld. Werelds beste fietsen komen enkel van 's werelds beste fietsenfabrikant. Elke Trek wordt gebouwd om de kwaliteit van jouw rit te verbeteren, en elk model wordt ondersteund door onze traditie van prestaties, duurzaamheid en precisieproductie.

Ebike Das Original
<p>De unieke synergie tussen frame, aandrijving en componenten is ge&iuml;nspireerd door uw behoefte als gebruiker. De nieuwe Ebike Das Original serie&nbsp;is daarom ontwikkeld met de nieuwste frametechnologie en combineert een hoge functionaliteit met fraai design. Voor ons is het belangrijk dat u zorgeloos kunt fietsen.</p>

De unieke synergie tussen frame, aandrijving en componenten is geïnspireerd door uw behoefte als gebruiker. De nieuwe Ebike Das Original serie is daarom ontwikkeld met de nieuwste frametechnologie en combineert een hoge functionaliteit met fraai design. Voor ons is het belangrijk dat u zorgeloos kunt fietsen.

Cortina
<p>Cortina is h&eacute;t lifestyle-merk van dit moment. Hip, trendsettend en in korte tijd heel populair geworden. Als je niet bang bent om op te vallen, en graag een fiets wil die bij je eigen stijl past, is dit wat voor jou.</p>

Cortina is hét lifestyle-merk van dit moment. Hip, trendsettend en in korte tijd heel populair geworden. Als je niet bang bent om op te vallen, en graag een fiets wil die bij je eigen stijl past, is dit wat voor jou.

Alpina
<p>De kinderfietsen die wij graag verkopen zijn van Alpina. Dit is een A-merk onder de kinderfietsen, en staat garant voor goede kwaliteit. Daarbij zijn de modellen en het kleurgebruik aansprekend voor kinderen.</p>

De kinderfietsen die wij graag verkopen zijn van Alpina. Dit is een A-merk onder de kinderfietsen, en staat garant voor goede kwaliteit. Daarbij zijn de modellen en het kleurgebruik aansprekend voor kinderen.